Ημερα Μνημησ Γενοκτονιασ Ποντιων / ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: 19Η ΜΑΪΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ... - Λύουμαι κι αροθυμώ, ν' ανασπάλω κι επορώ» (ποντιακό τραγούδι) (την πατρίδα μου έχασα, έκλαψα και πόνεσα.

Ημερα Μνημησ Γενοκτονιασ Ποντιων / ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: 19Η ΜΑΪΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ... - Λύουμαι κι αροθυμώ, ν' ανασπάλω κι επορώ» (ποντιακό τραγούδι) (την πατρίδα μου έχασα, έκλαψα και πόνεσα.. Η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. Γενοκτονια ποντιων οι ορδεσ του κεμαλ αφανιζουν τουσ ελληνεσ. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν' ανασπάλω κι επορώ» (ποντιακό τραγούδι) (την πατρίδα μου έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Κοτανίδη και η πρόεδρος ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων της αρμενίας μ.

Παγκόσμια ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε ζώα. Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ημέρα μνήμης και θλίψης για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας σήμερα, εκείνης της γενοκτονίας των εκατοντάδων χιλιάδων ποντίων που υπέστησαν τα πάνδεινα από τη βαρβαρότητα και την αγριότητα των νεοτούρκων του κεμάλ ατατούρκ. Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων, θα μένει ζωντανή μέχρι να μετατραπεί σε ημέρα δικαίωσης. Η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...
ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ... from i.ytimg.com
Η εξόντωση των ποντίων άρχισε με τη σύλληψη προκρίτων (δημοσιογράφων, δικηγόρων, εμπόρων, μητροπολιτών, ιερέων, δασκάλων) την καταδίκη τους με στημένες δίκες σε. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της βουλής των ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις πώς κατέγραψαν οι αμερικανοί την γενοκτονία των ποντίων. Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας θα μένει ζωντανή μέχρι να μετατραπεί σε ημέρα δικαίωσης αναφέρει ο κυρ. «τιμάμε την 19η μαΐου, ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, στηρίζοντας τη δίκαιη διεκδίκηση των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. «η λύρα τους θα θρηνεί τον ξεριζωμό και το δοξάρι τους θα τραγουδά την ελπίδα», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων. «η λύρα τους θα θρηνεί τον ξεριζωμό και το δοξάρι τους θα τραγουδά την ελπίδα», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των.

Η γενοκτονία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες εις βάρος και άλλων πληθυσμών, δηλαδή.

Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων, θα μένει ζωντανή μέχρι να μετατραπεί σε ημέρα δικαίωσης. «τιμάμε την 19η μαΐου, ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, στηρίζοντας τη δίκαιη διεκδίκηση των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. O τάσος κοντογιαννίδης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, έγραψε για την γενοκτονία από. Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών εμπεριέχουν πλήθος μαρτυριών για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά των ποντίων κατοίκων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στις αρχές του 1991, η κοινοβουλευτική ομάδα του πασοκ αποδέχτηκε ομόφωνα πρόταση του προέδρου του ανδρέα παπανδρέου, ύστερα από επιστολή των ποντίων βουλευτών του κινήματος, για την κατάθεση πρότασης νόμου για την επίσημη αναγνώριση από τη βουλή της γενοκτονίας των. Ημέρα μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας των ποντίων με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων. 19η μαϊου ημερα μνημησ τησ γενοκτονιασ του ποντιακου ελληνισμου. Η 19η μαϊου είναι ημέρα μνήμης και θλίψης, ημέρα που οι σκέψεις μας και οι φωνές μας ενώνονται σε μία κοινή προσευχή, που ηχεί στη μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης ορθοδοξίας (δ.σ.ο.), μάξιμος χαρακόπουλος, με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου από το οθωμανικό κράτος, επεσήμανε πως η αναγνώριση της γενοκτονίας των αρμενίων δείχνει το δρόμο. Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας όχι μόνο για τους έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Ο ποντιακός ελληνισμός δεν ξεχνά, προχωρά. Στηρίζουμε τον αγώνα για την ανάδειξη και τη στήριξη από το ελληνικό κράτος της.

Παγκόσμια ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε ζώα. Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου τιμάται στη θεσσαλονίκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν και πολλοί θεσμικοί φορείς. Διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων ποντίων. Κοτανίδη και η πρόεδρος ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων της αρμενίας μ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ... from i.ytimg.com
Η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. «η 19η μαΐου είναι ημέρα μνήμης και θλίψης, ημέρα που οι σκέψεις μας και οι φωνές μας ενώνονται σε μία κοινή προσευχή, που ηχεί στη μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της οθωμανικής αυτοκρατορίας. «συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων. Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της βουλής των ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις πώς κατέγραψαν οι αμερικανοί την γενοκτονία των ποντίων. Κοτανίδη και η πρόεδρος ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων της αρμενίας μ. O τάσος κοντογιαννίδης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, έγραψε για την γενοκτονία από. «η λύρα τους θα θρηνεί τον ξεριζωμό και το δοξάρι τους θα τραγουδά την ελπίδα», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των. Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στις αρχές του 1991, η κοινοβουλευτική ομάδα του πασοκ αποδέχτηκε ομόφωνα πρόταση του προέδρου του ανδρέα παπανδρέου, ύστερα από επιστολή των ποντίων βουλευτών του κινήματος, για την κατάθεση πρότασης νόμου για την επίσημη αναγνώριση από τη βουλή της γενοκτονίας των.

«η λύρα τους θα θρηνεί τον ξεριζωμό και το δοξάρι τους θα τραγουδά την ελπίδα», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων. Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου τιμάται στη θεσσαλονίκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν και πολλοί θεσμικοί φορείς. Λαζάρεβα μίλησαν για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων. 19η μαϊου ημερα μνημησ τησ γενοκτονιασ του ποντιακου ελληνισμου. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης ορθοδοξίας (δ.σ.ο.), μάξιμος χαρακόπουλος, με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου από το οθωμανικό κράτος, επεσήμανε πως η αναγνώριση της γενοκτονίας των αρμενίων δείχνει το δρόμο. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός επισήμανε: Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της βουλής των ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις πώς κατέγραψαν οι αμερικανοί την γενοκτονία των ποντίων. Του καζακστάν με αφόρητους καύσωνες το καλοκαίρι και σφοδρό ψύχος τον χειμώνα· οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των ποντίων. Το μήνυμα της προέδρου του κινήματος αλλαγής για την 19η μαΐου, ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού στους έλληνες του πόντου. Η σημερινή ημέρα είναι μια ζωντανή και διαρκής υπόμνηση σε όλη τη διεθνή κοινότητα της σπουδαίας σημασίας που έχει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών η ηθική της. Κοτανίδη και η πρόεδρος ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων της αρμενίας μ. Η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. Ανάρτηση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων έκανε ο πρωθυπουργός κυριάκος μητσοτάκης.

Κοτανίδη και η πρόεδρος ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων της αρμενίας μ. «102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε. Κι όλα, μέσα από το πολυσχιδές ταξίδι που γράφει η ζωή και το ταξίδι που γράφεται για τη ζωή, να φαντάζουν φλόγες και κινήσεις του ποντιακού χορού σέρρα, του χορού. Η σημερινή ημέρα είναι μια ζωντανή και διαρκής υπόμνηση σε όλη τη διεθνή κοινότητα της σπουδαίας σημασίας που έχει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών η ηθική της ευθύνης και της συγγνώμης. Κλαίω και νοσταλγώ, να ξεχάσω δεν μπορώ).

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ. ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΣΥΚΙΑ « Αληθινή ...
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ. ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΣΥΚΙΑ « Αληθινή ... from alithinihistoria.files.wordpress.com
Λειτουργεί συμβολικά και αποτρεπτικά για το μέλλον. Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων, θα μένει ζωντανή μέχρι να μετατραπεί σε ημέρα δικαίωσης. Ο ποντιακός ελληνισμός δεν ξεχνά, προχωρά. Ημέρα μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας των ποντίων με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων. Ημέρα μνήμης γενοκτονίας των αρμενίων. Ημέρα mνήμης της γενοκτονίας των ποντίων: Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου τιμάται στη θεσσαλονίκη, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν και πολλοί θεσμικοί φορείς. Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών εμπεριέχουν πλήθος μαρτυριών για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά των ποντίων κατοίκων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η εξόντωση των ποντίων άρχισε με τη σύλληψη προκρίτων (δημοσιογράφων, δικηγόρων, εμπόρων, μητροπολιτών, ιερέων, δασκάλων) την καταδίκη τους με στημένες δίκες σε.

Ο ποντιακός ελληνισμός δεν ξεχνά, προχωρά. Λαζάρεβα μίλησαν για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων. Η εξόντωση των ποντίων άρχισε με τη σύλληψη προκρίτων (δημοσιογράφων, δικηγόρων, εμπόρων, μητροπολιτών, ιερέων, δασκάλων) την καταδίκη τους με στημένες δίκες σε. Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 19 μαιου ημερα μνημησ τησ γενοκτονιασ των ποντιων «την πατρίδαμ' έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. Διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων ποντίων. Του καζακστάν με αφόρητους καύσωνες το καλοκαίρι και σφοδρό ψύχος τον χειμώνα· οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των ποντίων. O τάσος κοντογιαννίδης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, έγραψε για την γενοκτονία από. Ημέρα μνήμης και θλίψης για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας σήμερα, εκείνης της γενοκτονίας των εκατοντάδων χιλιάδων ποντίων που υπέστησαν τα πάνδεινα από τη βαρβαρότητα και την αγριότητα των νεοτούρκων του κεμάλ ατατούρκ. Στηρίζουμε τον αγώνα για την ανάδειξη και τη στήριξη από το ελληνικό κράτος της.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook